Mina personliga mål 2018

Ett nytt år innebär en nystart för både det ena och det andra. För företagen innebär det flera större satsningar och vi har som målbild att omsätta 1 miljon under 2018. Det är ett ganska högt mål för oss, men det är bättre att sikta mot stjärnorna och så kanske man i alla fall landar i trätopparna. 

Mina personliga mål är desto enklare och handlar mycket om att ta hand om mig själv på ett bättre sätt.

 • Äta frukost. I know, det är dagens viktigaste mål, men jag känner ofta att jag varken har tid eller lust. Mina vardagsmorgnar är ganska stressiga, och eftersom sonen äter frukost på förskolan vid 8.00 blir det inte lika naturligt att duka fram frukost till mig själv mitt i all morgonstress. Men, år 2018 är året jag ska försöka att äta frukost! 
   
 • Inte jobba kvällar. Som företagare är jag aldrig riktigt ledig. Det finns alltid mail att svara på, blogginlägg att göra eller bilder att publicera på sociala medier. Jag har sett kvällarna som en chans att komma ikapp det jag inte hinner på dagarna, istället för att använda dem till återhämtning. Jag vill vara ledig när jag är ledig. Jag vet att det inte kommer att gå helt och hållet, speciellt inte när jag vill uppnå de mål och drömmar jag har, men att hålla det till att jobba max en eller två kvällar i veckan vore underbart!
   
 • Bli mer strukturerad. Jag är en person med många idéer, och det är idéer jag helst vill genomföra direkt. Det går ofta snabbt när jag väl bestämmer mig för något (kör, bara kör är mitt motto) och det är på många sätt en bra egenskap. Men ibland går hjärnan i högvarv och jag har väldigt stora krav på mig själv och känner mig misslyckad om jag inte genomför det. En stor skillnad mellan de som lyckas och de som inte gör det, är att de som lyckas är doers och det är jag och vill fortsätta att vara. 

  Men, det tar väldigt mycket energi av mig och det är något som jag måste styra upp genom struktur. Både inom företagen och dess satsningar men också privat. 
   
 • Unna mig saker. I dagsläget är det min man som drar in de mesta pengarna till hushållet. Detta är något jag skäms över och är en del i varför jag ofta jobbar så hårt. Jag vill göra allt jag kan för att kunna ta ut en vettigare lön så snart som möjligt. På grund av denna skammen, har jag svårt att unna mig vissa saker, även om min man tycker att det är helt okej. Det handlar om småsaker som att handla en färsk mango på affären, eller klippa håret hos en frisör. Under två år har jag bara gått till frisören två gånger, annars har jag klippt mig själv i badrummet. Och det är inte för att det inte finns pengar, utan för att jag inte tycker att jag förtjänar att gå till en frisör. 

  Men, under 2018 ska jag försöka att vara snällare mot mig själv och köpa den där mangon jag blev spontant sugen på i affären.
   
 • Laga mat oftare. Jag ÄLSKAR att laga mat och att baka. Men under 2017 har tiden eller lusten knappt funnits där och Nils har lagat det mesta. Men det ska det bli ändring på! Framöver ska jag planera bättre och laga mat till familjen på kvällarna istället för att jobba.